Minik Japonya
 




Japonya vizesi

VİZE MUAFİYET PROGRAMI

Turistik, eğlence, dinlence ve benzeri amaçlarla gerçekleştirilecek ve 3 aya kadar olan Japonya seyahatlerinde vize alınması gerekliliği yoktur.

Ancak, geçmişte Japonya'dan sınır dışı edilen, Japonya'ya girmesine müsaade edilmeyen veya Japonya'ya girişlere ilişkin kanunlarda belirtilen hususlara uymadığı belirlenen kişiler açısından yukarıda bahsedilen vize muafiyeti geçerli değildir.



DİĞER VİZELER HAKKINDA BİLGİ

Japonya'ya giriş vizeleri genel olarak, diplomatik vize, resmi görevli vizesi, çalışma vizesi, genel vize, kısa süreli konaklama vizesi, transit vize ve özel vize olmak üzere 7 çeşittir.

Vize çeşitlerine ilişkin ayrıntılı bilgi Japonya Dışişleri Bakanlığı'nın www.mofa.go.jp/j_info/visit/visa/index.html İngilizce internet adresinden veya doğrudan Japonya Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü'nden alınabilir.



VİZE BAŞVURUSU

(1) Başvuru Saatleri

Hafta içi günlerde 9:30 - 12:00 saatleri arasında

(2) Başvuru için gerekli evraklar

- Pasaport
- 1 adet fotoğraf (45x45 mm boyutlarında ve arka fonda herhangi birşey görünmemeli)
- İlgili belgeler



DANIŞMA

Vizeye ilişkin sorular için Japonya Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü'ne başvurulabilir.

- Japonya Büyükelçiliği Santral Numarası: +90.312.446 05 00

Kaynak: Japonya Büyükelçiliği


Ana Sayfa   Sayfa Başı
©Copyright 2005 Minik Japonya

Sitemiz hakkındaki yorum ve isteklerinizi
lütfen çekinmeden bize yazınız